vineri, 20 martie 2015

Pentagonul s-a supărat pe Google…

Pentagonul a cerut celor de la Google să scoată din baza lor de date imaginile cu amplasarea unitatilor militare americane care uneori pot ajunge pâna la detaliu.

Imaginile produse pentru aplicaţia Google Earth, care permite oricărui utilizator să aibe acces la imagini detaliate ale bazelor militare americane, pot reprezenta o “ameninţare”la adresa sigurantei nationala, anunţă Pentagonul.

Decizia a fost luată în urma descoperirii prezenţei unei baze militare din statul Texas, prin intermediul aplicaţiei Google Maps, dupa ce li s-a permis accesul unor angajaţi ai Google într-o bază militară.

Google a recunoscut că postarea unor imagini foarte detaliate, inclusiv a unei reprezentări tridimensionale a bazei a fost o “greşeală”, şi că este împotriva politicii sale să permită utilizatorilor săi acces la imagini ce pot periclita siguranţa naţională. Le mai lipsea niste jocuri maşini turbo.

Generalul Air Force, Gene Renuart, şeful Comandamentului U.S. Northern, a declarat că postarea imaginilor 3D, la nivel de stradă a bazelor militare poate reprezenta un real pericol pentru siguranţa naţională.

Purtatorul de cuvânt al Google, Larry Yu, a spus că este împotriva politicii Google să ceară acceptul pentru a intra în bazele militare cu intenţia de a captura imagini pentru Street View, adaugând că dupa ce Google a fost contactat, imaginile respective au fost şterse de pe site.

Street View este o aplicaţie a Google Map care permite vizitatorilor să dea clic pe o locaţie pentru a avea o vedere panoramică asupra acesteia. Supărarea oficialilor de la Pentagon a survenit la câteva zile după ce în mass-media engleză s-a sugerat că protestarari britanici au folosit Google Earth drept ajutor pentru a se urca pe acoperişul Palatului Parlamentului din Londra.

Renuart a subliniat că această interdicţie nu a fost un atac împotriva gigantului furnizor de servicii internet, ci mai mult o urecheală vis-a-vis de efectele secundare ale înaltei tehnologii folosite de Google.