vineri, 9 septembrie 2016

Curentul si politica echipamentelor de protectie

Astazi am scapat mai rapid de seminariile de la ora 18.00 la 20.00 multumita unei pene de curent si uite asa nu am mai avut nevoie de casti de protectie pentru ce avea sa ne spuna profu. De altfel, nu e prima data cand dreptul roman e intunecat de lipsa curentului. Fiindu-ne creat astfel timp liber, o parte din grupa de la Drept am iesit la un suc/pizza/salata etc, unde am reusit sa ne cunoastem ceva mai bine. A fost, sa zicem, un mic antrenament pentru balul bobocilor, care se anunta cu surle si trambite pe ziua de miercuri.


In alta ordine de idei, astazi mi-am petrecut cateva ore in biblioreca facultatii de Stiinte Politice, cautand definitii pentru termenul democratie, misiune care ne-a fost intrebuintata pentru unul din seminariile de maine, in care vom discuta despre echipamente de protectie. In periplul meu prin lumea cartilor de politica in engleza, valuri de definitii si citate referitoare la democratie m-au facut cand sa privesc serios, cand sa zambesc in fata unor idei ce s-au afirmat de-a lungul istoriei. Unele citate au fost prea hazlii sau prea grave pentru a le tine doar pentru mine. Iata cateva dintre acestea:


“Democracy means government by the uneducated, while aristocracy means government by the badly educated” (G.K. Chesterton)

“Democratization is a colosal restructuring of the mentality” (Alexander Lebed)

“Democracy is the name we give the people whenever we need them“(o definitie care merge perfect in ziua de azi!)

“A perfect democracy is therefore the most shameless thing in the world“(cam radical !?)