duminică, 27 ianuarie 2019

Cucerind Musala

Bulgaria este una din cele mai accesibile tari unde romanii isi pot petrece vacantele. Fie ca merg la mare, fie la munte, Bulgaria ofera turistilor surprize de neuitat si experiente unice. Ultima aventura pe care am incercat-o a fost o excursie Musala, cu ajutorul firmei OxigenTour. A fost o excursie de 3 zile, la un pret mai mult decat decent. Insa, sa va spun ce am facut.
In primul rand, trebuie sa stiti ca Musala este cel mai inalt varf din Bulgaria, cu o altitudine de 2925 m. Musala se afla in muntii Rila. Este un traseu destul de dificil, insa cu ajutorul celor de la OxigenTour, care m-au pregatit atat pe mine, cat si pe ceilalti participanti la expeditie, am reusit sa ne atingem scopul, si anume acela de a cuceri Musala.

In prima zi de excursie, am vazut Sofia, capitala Bulgariei, dupa care ne-am indreptat spre Borovets, unde urma sa fim cazati. La hotel, ni s-a facut o pregatire despre ce urma sa facem a doua zi. Dupa micul dejun de a doua zi, am luat telecabina pentru a scuti 4 ore de mers. Inainte de a ajunge in varf, am mers pana la un lac. De aici, deja se vedea varful Musala si eram destul de incantat pentru ca mai aveam putin. Insa, ultima parte a calatoriei a fost cea mai dificila. Iti ia pe putin 35 de minute pentru a ajunge de la lac la varf, mai ales atunci cand este iarna. De aceea, este bine sa fii echipat cum trebuie. Odata ajunsi in varf am fost coplesiti, cu totii, de sentimente minunate.


Privelistea este una spectaculoasa si vantul care iti mangaie fata te face sa simti, pe deplin, cea mai frumoasa senzatie: libertatea. Am stat ceva timp acolo sus, simtindu-ma ca un adevarat cuceritor. Am profitat pentru a face fotografii, zeci de cadre ce au surprins fiecare colt de cer, umbrele norilor pe creste si imensitatea ametitoare. Traseul, desi nu cel mai usor, a fost extrem de placut datorita intregului grup. Nu numai ca a fost o experienta minunata, ci si o oportunitate imensa de a socializa cu ceilalti membrii.

Asa am descoperit ca, pentru multi, nu era prima data cand veneau pe varful Musala, fiind fascinati de frumusetea locului, dar si de modul in are echipa de la OxigenTour se ocupa de fiecare detaliu al excursiei. Mai mult, am aflat ca OxigenTour organizeaza frecvent asemenea drumetii in Bulgaria, dar si in alte tari sau chiar si la noi. Agentia de turism ofera excursii si drumetii ce se pliaza pe orice buget. De fapt, fata de multe alte agentii, experientele de le OxigenTour sunt inedite. Nu mergi doar pentru a te caza in hotel si a manca. Mergi pentru a face miscare si a trai aventuri inedite. Dupa aceasta discutie, am ramas impresionat si multumit de alegerea facuta.

Cu parere de rau, am inceput sa coboram de pe vraful Musala. Desi am crezut ca va fi mai usor sa coboram, a trebuit sa fim foarte atenti, din cauza pietrelor si a zapezii. Insa, datorita sfaturilor echipei care ne-a condus, am reusit sa ajungem cu bine la Borovets unde ne-am relaxat si am gustat cele mai bune bucate traditionale bulgaresti. A treia zi a fost si aceasta speciala pentru ca, desi am plecat spre casa, am petrecut o jumatate de zi in Veliko Tarnovo, unul din cele mai frumoase orase medievale din Bulgaria.


A fost o excursie fantastica si abia astept sa mai merg.