duminică, 9 ianuarie 2022

Începe anul în forță cu un city break în Lisabona

Lisabona este un oraș cosmopolit, cu puncte de acces bune și la câteva ore distanță de orice capitală europeană, motiv pentru care ideea unui city break în Lisabona ar putea surâde oricui. Dacă ajungeți, astfel, într-un city break în Lisabona trebuie să știți că sunt atât de multe de văzut și de făcut, încât este greu să ai timp suficient pentru a vedea totul în detaliu. Mai jos, vă prezentăm o listă cu multiplele obiective turistice și activități pe care nu le poți rata în capitala portugheză.

1.     Vizitați Castelul San Jorge și plimbați-vă prin Alfama

Dacă treceți prin Lisabona și nu vizitați Castelul San Jorge, veți pierde fără îndoială un moment de neuitat. Acesta este cel mai înalt punct al orașului, în mijlocul celor mai tipice cartiere. O oportunitate unică de a simți și înțelege legătura dintre oraș și râul Tajo.

2.     Ascultați muzică fado

Indiferent dacă vă place sau nu acest stil de muzică, să luați o cină la lumina lumânărilor în Lisabona în timp ce ascultați muzică fado este ceva ce nu poate fi ratat. Dacă aveți norocul să ascultați muzică fado în timp ce vă plimbați prin Alfama, Mouraria sau Madragoa, nu ratați ocazia.

3.     Vizitați Terreiro do Paço

Cea mai mare piață din Lisabona este, de asemenea, una dintre cele mai emblematice, un simbol al orașului și al reconstrucției sale după marele cutremur din 1755. Astăzi, este în principal un spațiu foarte plăcut pentru a vă plimba pe malul râului seara. Vederea râului în timpul unei călătorii cu feribotul este foarte frumoasă.

4.     Urcați liftul Santa Justa

În timp ce vizitați Baixa, veți fi cu siguranță atrași de el. Oferă priveliști de invidiat asupra acestei părți antice a Lisabonei, precum și un privilegiu de a călători în acest lift vechi de peste o sută de ani, proiectat de Ponsard, discipolul marelui maestru, Gustave Eiffel.

5.     Călătorie cu tramvaiul

Locuitorii din Lisabona folosesc frecvent tramvaiul, iar aceasta este și una dintre cele mai bune modalități de a călători prin cartierele istorice. Arată bine în orice fotografie și sunetul tramvaiului care circulă de-a lungul șinelor este unul dintre cele mai caracteristice orașului. Dacă doriți să vizitați toate colțurile și străzile Lisabonei fără să vă obosiți mergând în sus și în jos pe cele șapte coline ale orașului, acceptați sugestia noastră: luați tramvaiul 28, care vă va duce prin cele mai interesante locuri din patrimoniul istoric al Lisabonei. În acel moment, vă veți da seama că un city break în Lisabona chiar merită!

6.     Luați masa în Barrio Alto

Lisabona este renumită pentru serile pline de viață de aici, iar turiștii care vin în city break la Lisabona pot confirma acest lucru. După o după-amiază de cumpărături în elegantul cartier Chiado, cel mai bun mod de a încheia ziua este la unul dintre punctele de belvedere, cel din Santa Catarina sau cel din São Pedro de Alcântara și, în final, să stai la cină în Barrio Alto.