sâmbătă, 2 iulie 2022

Încălzirea prin pardoseală, soluția momentului pentru un plus de căldură pe timp de iarnă

Astăzi, peste sute de mii de case sunt echipate cu încălzire prin pardoseală, iar acesta este un fenomen care poate fi explicat în special prin confortul vieții pe care îl aduce. Acum, la drept vorbind, este extrem de comod să poți merge desculț acasă, în plină iarnă, fără să ai picioarele reci. Totuși, înainte de a recurge la această soluție, trebuie să vedeți care sunt principalele avantaje pe care le are încălzirea în pardoseală și dacă, într-adevăr, merită să fie o alternativă pentru nevoile dumneavoastră.

Denumită și încălzire în pardoseală sau încălzire prin pardoseală, acesta este un sistem destul de vechi, însă recent abordat în casele din România. Astfel, acest echipament este format dintr-o rețea de cabluri sau tuburi hidraulice, fixate direct în placa de beton a casei.

Prin urmare, funcționarea încălzirii în pardoseală se bazează pe utilizarea diferitelor forme de energie: gaz, geotermală, electrică sau solară.

De aceea, există mai multe tipuri de încălzire în pardoseală, principalele fiind următoarele:

1.       Electric - încălzire în pardoseală, bazată pe o rețea de cabluri, funcționând după modul rezistenței electrice. Cablurile sunt astfel conectate la rețeaua electrică a casei și sunt acoperite cu un strat de izolație.

2.       Încălzire hidraulică în pardoseală – constă în circulația apei calde în rețeaua de tuburi hidraulice. Conectat la boilerul sau la pompa de căldură, acest circuit este acoperit cu panouri izolatoare.

Confort de locuit îmbunătățit, discreție, economii... Fie că este electrică sau hidraulică, încălzirea prin pardoseală vă aduce multe beneficii zilnice. Așadar, această alternativă chiar merită luată în considerare, dacă vă doriți toate aceste beneficii.

Principalul avantaj al încălzirii prin pardoseală este confortul pe care îl oferă, în special pentru că permite o distribuție uniformă a căldurii în toată casa (28 de grade maxim), evitându-se astfel crearea de zone reci.

Datorită acesteia, te poți plimba desculț acasă, în toate încăperile casei și în toate anotimpurile, pentru că nu vei mai avea probleme în ceea ce privește temperatura din casă nici măcar iarna.

De altfel, dacă aveți copii mici, îi puteți lăsa să se joace lejer singuri prin casă, chiar și fără papucei în picioare, pentru că nu vor simți frigul.

Dacă v-am convins și vreți să aflați cât mai multe detalii despre modalitatea în care funcționează acest tip de încălzire, Maricon vă oferă toate serviciile de consultanță de care aveți nevoie. Suntem aici pentru a vă arăta care este cea mai bună variantă pentru locuința dumneavoastră, în aceste momente.

Maricon este unul dintre cei mai mari distribuitori de elemente necesare pentru încălzirea în pardoseală. Foarte mulți români au ales deja această metodă de încălzire, așa că, acum ar putea fi rândul dumneavoastră să optați pentru un tip de încălzire mult mai modern.