duminică, 9 octombrie 2022

Ce își doresc prichindeii?

Cei mici văd lumea cu alți ochi, câteodată se bucură excesiv de cele mai banale lucruri, alteori se supără fără a avea un motiv anume. O jucărie o găsesc fascinantă acum, iar peste câteva minute nu li se mai pare deloc interesantă. Așadar, cum ai putea menține activ un astfel de omuleț?

După cum probabil a-ți observat și voi, copiii sunt mereu interesați, chiar fermecați uneori, de tot ce ține de viața de adult, de obiectele pe care aceștia le folosesc, de acțiunile pe care le desfășoară. Dar, ca părinți conștiincioși, nu putem să le dăm voie să folosească unele chestii, deoarece reprezintă un pericol pentru ei.

Câte-n Lună și-n Stele este un colțișor parcă rupt din paradis, dedicat copilăriilor fericite, pline de momente memorabile. Aici vei găsi cele mai extravagante articole pentru cei mici, dar și cu privire la proaspeții părinți, în scopul transformării vieții de familie într-una mai ușoară și mai frumoasă.

O modalitate de a-ți menține piciul ocupat

Ai o fetiță sau poate un băiețel, care ar vrea mereu să te ajute la pregătirea mesei? Vrei să îi faci pe plac, dar uneori te cam încurcă și te stoarce de energie, fiind cu gândul tot timpul la siguranța lui? Atunci, probabil ar trebui să te gândești la achiziționarea unei bucătării speciale, separate pentru junior. Nu, bineînțeles că nu una reală, ci una de jucărie, fără factori de risc, dar care să reprezinte întru totul una originală, astfel încât micuțul să se simtă ca un bucătar adevărat.

Știm că îți dorești câte-n lună și-n stele pentru a-i menține veseli pe cei mai tineri membrii ai familiei, așadar îți prezentăm bucătării pentru copii, din lemn. Acestea sunt dotate cu toate cele necesare, de la cuptor, aragaz și chiuvetă, până la ustensile de bucătărie, oale și solnițe. Cu puțină fantezie, prichindeii vor putea găti cele mai delicioase bucate. În favoarea unei experiențe complete, pune-le la dispoziție câteva ingrediente autentice simple, precum boabe de orez, fasole sau altele asemănătoare, solide.

Mai mult decât o joacă

O bucătărie pentru copii nu îi menține doar ocupați, are și numeroase benefici asupra dezvoltării acestora. În primul rând le pune imaginația la treabă, căci pentru a realiza diferite preparate, ai nevoie de numeroase ingrediente și o rețetă bine pusă la punct, iar toate astea se întâmplă în mintea lor magnifică.

Apoi, diversele obiecte necesită a fi mutate cu grijă, din chiuvetă pe aragaz sau în cuptor, ulterior pe blatul de răcire și în farfurii, aceste acțiuni stimulând motricitatea fină a micuților, folositoare în viața de zi cu zi a acestora.

De asemenea, un astfel de ansamblu ajută și la dezvoltarea vocabularului și a abilităților sociale, prin povestirea despre activitățile lor și instrumentele folosite.