joi, 30 octombrie 2014

Jocuri barbie

Chiar zilele trecute am asistat fara sa vreau, atunci cand m-am dus la gradinita din apropierea casei, la o discutie interesanta intre doua mamici. Amandoua isi spuneau punctul de vedere foarte raspicat cu privire la jocurile barbie.

Pe scurt, prima sustinea ca ea o lasa pe micuta ei sa se joace pe tableta pentru ca este de parere ca astfel copilul isi dezvolta personalitatea si anumite simturi estetice. Cea de-a doua mamica sustinea ca nu este de acord sa o lase pe micuta ei sa foloseasca tableta pentru jocuri barbie din cauza ca ii este teama ca aceasta sa nu devina oarecum dependenta.

Fiecare avea dreptate in felul ei, insa eu tind sa ii acord o mai buna nota pentru argumentele pe caare le-a adus in discutie primei mame care mi se pare ca procedeaza mult mai bine atunci cand vine vorba despre educatia unui cpil. Se stie ca atunci cand ii interzici copilului ceva cu desavarsire acesta se incapataneaza din ce in ce mai mult sa faca exact cum i-ai spus tu sa nu faca. Iar daca iti lasi copilul sa se joace cu masura nu este nimic rau in asta. Ba mai mult, exact asa cum a spus si prima mama, sunt de parere ca ii dezvolta imaginatia si chiar il poate ajuta in rezolvarea numitor probleme cu care se investe atunci cand este singur si cand mama nu mai este langa el ca sa ii spuna soptit la ureche ce sa faca si cum sa procedeze.