luni, 6 mai 2019

Pasiune pentru Sushi

Mi-am format un obicei de a manca in weekend sambata sau duminica mancare de la Sushi to GO. In fiecare saptamana mananc cu cea mai mare placere mancare japoneza, singura problema este pretzul putin cam piperat… adica daca as vrea sa mananc zilnic ar fi imposibil si clar as vrea sa mananc zilnic. Ce e sushi? Orez fier in otet combinat cu peste, ciuperci sau fructe de mare. Ele pot fi crude… si eu le prefer crude iar la sushi to go sunt si proaspete, sau pot fi marinate si chiar gatite. Sushi e confundat cel mai des cu sashimi care reprezinta doar peste crud fara orez… si se serveste in felie mai mare decat pestele crud care se pune pe orez (sushi nigiri). Dintre nigiri imi plac maguro, sake, ika nu-mi plac ebi si tako deloc… cand am mancat tako eram gen… parca mananc burete de baie :)) iar unagi kabayaki e una din preferatele mele… e un peste lunguietz si slabutz. Apoi sunt rolls-urile care se cheama Maki eu sunt fan sake kyuri … somon cu castravete. La toate astea cele 3 condimente esentiale sunt shoyu care este sos de soia, wasabi care este hrean japonez si are culoarea verde si gari shoga care este ghimbir marinat. Bautura traditionala este Sake … asta e destul de scump, de tare… si il bei ca fletzu la inceput ca ai impresia ca nu te-ai imbatat dar defapt surprizaaaaaaaa… cel putin eu am patit-o. Si inca ceva despre locul asta… nu  e o fitza… mancarea e buna, poti sa-ti iei la pachet (eu asha fac) si nu tre sa stai la coada ca nu prea e coada :)) si nici sa suporti  privirile altora…. ca nu prea sta lumea ca la expozitie acolo. foarte japonez de a dreptul. Cred ca e primul meu post despre mancare a vorbit si slabanoaga de mine despre ce ii place sa manance hahaha