joi, 3 noiembrie 2022

Praga, orașul-capitală care are ce arăta turiștilor străini

Capitala Cehiei rămâne una dintre cele mai apreciate și iubite de către turiștii din toată lumea. Fie că o alegeți pentru un city break datorită apropierii de România, fie pentru vă place viața de acolo, este clar că această experiență poate fi de-a dreptul inedită pentru dumneavoastră.

Locuri de vizitat interesante

Pentru a trăi din plin experiența și pentru a vă bucura de clipe deosebite încă de la primele ore ale dimineții, vă recomandăm să alegeți să vă plimbați în jurul Podului Carol. Acesta este locul care adună cei mai mulți turiști, istoria pe care o emană acest loc, arhitectura sa barocă și priveliștea asupra Castelului Praga fiind principalele motive pentru care locul este de-a dreptul uimitor. Un adevărat peisaj de vis în fața ochilor, un loc fotogenic, după cum vă doriți. În zilele frumoase de vară, puteți să vă opriți aici pentru a asculta muzicieni foarte buni, cântând melodii cunoscute tuturor, de operă.

Scurtă istorie a Podului Carol

Vechi de peste șapte secole, acesta a fost creat în 1357 la cererea împăratului Carol al IV-lea pentru a înlocui podul Judith care se afla în același loc. Cu o lungime de 516 m, este o adevărată reușită arhitecturală. Până în 1741, a fost singurul pod care a traversat Vltava, râul care desparte capitala în două. Acesta are 30 de statui ale sfinților, distribuite în mod egal pe fiecare parte a podului. Trecerea acestuia este complet gratuită și aveți opțiunea de a vizita inclusiv cele 3 turnuri pe care le are. Este clar că merită să vă rezervați un city break în Praga și să vă bucurați de toate frumusețile arhitecturale pe care acest oraș divin le oferă turiștilor, care aleg Cehia pentru o vacanță de câteva zile.

Alte clădiri simbol

Ceasul astronomic este un alt loc pe care nu ar trebui să îl ratați dacă veți ajunge într-un city break în Praga. În fiecare zi, între orele 9:00 și 23:00, foarte mulți oameni aleg să vină aici, tocmai pentru a observa cât mai bine ceea ce se întâmplă cu ceasul astronomic. Acesta datează încă din 1410. Cadranul inferior datează din 1886 și a fost creat de Josef Mánes, un pictor ceh al vremii. Cu toate acestea, originalul a fost mutat la Muzeul Orașului Praga.

Mecanismul de funcționare al Ceasului Astronomic

Este împărțit în 2 părți: cadranul superior și cadranul inferior. Cadranul superior este folosit pentru a indica ora, precum și poziția lunii și a soarelui. Astrolabul este instrumentul astronomic care stă la baza ceasului astronomic și care permite o asemenea tehnică.

Cadranul inferior care indică cele 12 semne astrologice, cele 12 luni ale anului, ilustrate prin scene de viață la țară.

Cum vă sună acum un city break în Praga?