duminică, 1 ianuarie 2023

Instrumente stomatologice utile la examinarea pacienților

În orice domeniu ai lucra, trebuie să fii echipat cu cele corespunzătoare, pentru a-ți putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Așa se întâmplă și în cazul medicilor stomatologi, care trebuie să investească foarte mult în instrumente, aparatură și multe altele, pentru a le oferi pacienților cele mai bune servicii și pentru a-și desfășura munca într-un mediu igienic și sigur.

Astăzi vrem să îți vorbim puțin despre instrumentele pe care dentiștii le utilizează când vine vorba de examinarea cavității bucale. Ele sunt absolut necesare în fiecare cabinet și trebuie alese cu grijă, astfel încât să fie cât mai calitativ realizate și să permită o sterilizare corectă.

      Oglinda dentară

Acest instrument ajută la examinarea părților care nu ar fi vizibile în alt mod. Are un mâner lung, pentru a fi utilizată cât mai simplu și eficient, iar în capăt este o mică oglindă, ce poate fi fixă sau detașabilă. Imaginile de pe oglindă pot fi redate diferit, în funcție de formă. Dacă aceasta este concavă, suprafața examinată se va vedea la dimensiuni mărite, ceea ce poate fi de mare ajutor pentru identificarea diverselor probleme, iar dacă este plană, dimensiunile de redare sunt cele reale. În acest caz depinde de fiecare medic în parte, neexistând o variantă bună sau greșită. Dacă vrei instrumente cât mai variate, poți alege ambele tipuri de oglinzi.


      Sonda dentară

Instrumentul acesta nu lipsește din cabinetele medicilor dentiști, fiind util nu doar în diagnosticare, ci și în tratarea problemelor pe care pacienții le au. Sonda dentară poate avea una sau două părți active, în funcție de cum îi va fi dentistului mai simplu să o folosească. Cele cu două capete ar putea fi ceva mai dificil de folosit pentru cei aflați la început de drum, dar cu timpul vor deveni foarte practice.

Instrumentele acestea pot fi de două tipuri, mai exact rigide și flexibile. Primele pot avea capete diferite, care se aleg în funcție dinții examinați sau de activitatea pe care medicul o pune în practică.

      Pensa dentară

Un astfel de instrument este utilizat de regulă pentru a manipula bureții de vată folosiți în momentul în care se încearcă uscarea dintelui sau pentru diverse proceduri atunci când se extrage un dinte. Vârful unei pense poate fi neted, zimțat sau drept și poate fi cu unghi de 45 sau 90 de grade.

Medicii stomatologi cu siguranță vor ști ce să aleagă pentru cabinetul lor, ce produsele sunt cu adevărat utile și simplu de manevrat. Dacă a venit momentul să cumperi noi instrumente pentru cabinetul tău, poți să faci asta cel mai simplu online, motiv pentru care îți recomandă să îi alegi pe cei de la Edwards Dental, care au produse de top, la prețuri foarte bune.