miercuri, 7 august 2019

Va plac portocalele? Dar dulceata de portocale?

Buna ziua. Va imaginati cat de rapid, usor si ieftin va puteti rasfata cu o dulceata de portocale facuta de voi insiva? Credeti-ma pe mine, tocmai am facut-o- prima oara- si eu (dulceata). Va spun repede ce va trebuie, sigur v-am facut pofta. Ingrediente: 1,5 kg portocale (am vrut sa fac dulceata cu clementine, sunt sigura ca rezultatul e la fel de delicios, si cu mandarine, la fel, nu vad de ce nu), 1 kg zahar (am pus aprox 500-600g, nu-mi place prea dulce), 1 baton vanilie. Preparare: curatati de coaja portocalele, avand grija si la “‘pielita” aceea alba, care amaraste dulceata daca nu o indepartati complet, si rupeti/ taiati bucati, feliile  Presarati deasupra zaharul. Amestecati si lasati cca 2 ore sa se topeasca zaharul si sa se formeze un sirop. Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand dulceata s-a legat (verificati scotand o lingurita cu dulceata pe o farfurioara: daca aplecand farfurioara, dulceata nu curge, e gata), adaugati batonul si mai lasati cateva minute la fiert. Eu am scazut-o o idee mai mult, mi-a iesit un fel de jeleu pe care-l voi folosi sa imbin fursecuri si biscuiti, mai ales de sarbatori. Din cantitatea recomandata in reteta, mi-au iesit doua borcane de 420 g. Portocalele le-am cumparat cu 3 lei/ kg, va sugerez sa cautati ofertele promotionale si sa faceti si voi dulceata cand gasiti mai avantajoase la pret, portocalele. Succes.